Крем супа със сирене и бяло вино
Необходими продукти:
- 3 чаени чаши пилешки бульон
- 1 праз, нарязан /само бялата част/
- 1 стрък целина, нарязан
- 1 малка глава лук, нарязана
- 2 супени лъжици царевично нишесте
- 2 супени лъжици студена вода
- 1 чаена чаша сирене чедър, настъргано
- 1 щипка сол
- 1 щипка прясно смлян черен пипер
- 1 щипка индийско орехче
- 1 жълтък
- 1/2 чаена чаша сметана
- 1/4 чаена чаша сухо бяло вино
Начин на приготвяне:
- В голяма тенджера загрейте пилешкия бульон, праза, целината и лука на средно силен огън.
- Когато сместа заври, намалете силата на котлона и я оставете да къкри под капак за около 45 минути, като разбърквате от време на време.
- Прецедете и върнете само бульона на котлона на средно силен огън.
- В малка купа смесете царевичното брашно и водата. Разбъркайте до получаването на гладка смес.
- Добавете я към бульона и бъркайте, докато се сгъсти.
- Поръсете с настърганото сирене и отново разбъркайте, докато се разтопи напълно.
- Подправете със сол, черен пипер и индийско орехче.
- В купа разбийте яйчния жълтък и сметаната с вилица.
- Добавете 1/2 чаена чаша от топлата супа и разбъркайте до гладка смес.
- Върнете сместа в тенджерата и бъркайте непрекъснато около 2 минути.
- Отстранете супата от котлона и добавете бялото вино. Разбъркайте.
- Разпределете крем супата в купички и я гарнирайте по желание.
- Поднесете я топла с пресен хляб и й се насладете.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Млечна супа с броколи, целина и моркови
- Млечна спаначена супа с масло и брашно
- Млечна супа с царевица, хрупкав бекон и картофи
- Сладка млечна каша от лимец с масло
- Крем-супа от коприва със сметана и картофи
- Супа с топено сирене
- Млечна супа с тиквички, картофи, пиперки и царевица
- Крем супа от тиквички с пармезан, сирене крема и чесън
- Супа от топено сирене с бекон, печурки и домати
- Гъста сметанова супа с картофи и пушени ребра
Коментари към Крем супа със сирене и бяло вино