Крем супа със сирене и бяло вино
    Необходими продукти:
- 3 чаени чаши пилешки бульон
 - 1 праз, нарязан /само бялата част/
 - 1 стрък целина, нарязан
 - 1 малка глава лук, нарязана
 - 2 супени лъжици царевично нишесте
 - 2 супени лъжици студена вода
 - 1 чаена чаша сирене чедър, настъргано
 - 1 щипка сол
 - 1 щипка прясно смлян черен пипер
 - 1 щипка индийско орехче
 - 1 жълтък
 - 1/2 чаена чаша сметана
 - 1/4 чаена чаша сухо бяло вино
 
Начин на приготвяне:
- В голяма тенджера загрейте пилешкия бульон, праза, целината и лука на средно силен огън.
 - Когато сместа заври, намалете силата на котлона и я оставете да къкри под капак за около 45 минути, като разбърквате от време на време.
 - Прецедете и върнете само бульона на котлона на средно силен огън.
 - В малка купа смесете царевичното брашно и водата. Разбъркайте до получаването на гладка смес.
 - Добавете я към бульона и бъркайте, докато се сгъсти.
 - Поръсете с настърганото сирене и отново разбъркайте, докато се разтопи напълно.
 - Подправете със сол, черен пипер и индийско орехче.
 - В купа разбийте яйчния жълтък и сметаната с вилица.
 - Добавете 1/2 чаена чаша от топлата супа и разбъркайте до гладка смес.
 - Върнете сместа в тенджерата и бъркайте непрекъснато около 2 минути.
 - Отстранете супата от котлона и добавете бялото вино. Разбъркайте.
 - Разпределете крем супата в купички и я гарнирайте по желание.
 - Поднесете я топла с пресен хляб и й се насладете.
 
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
 - Супи от мляко и млечни продукти
 - Млечна супа с броколи, целина и моркови
 - Сладка млечна каша от лимец с масло
 - Сметанова супа с гъби и нахут
 - Крем-супа от спанак със зелен лук, прясно мляко и картофи
 - Млечна супа с тиквички, картофи, пиперки и царевица
 - Сметанова супа с боб, царевица и бекон
 - Супа от топено сирене с домати и картофи
 - Крем супа от аспержи и сметана
 - Млечна супа с царевица
 - Крем супа с авокадо, аспержи и сметана
 
Коментари към Крем супа със сирене и бяло вино