Крем супа от черен боб

Необходими продукти:
- 450 грама черен боб
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 голяма глава лук, наситнена
- 3 скилидки чесън, наситнени
- 3 чаени чаши зеленчуков бульон (или телешки бульон)
- 3 чаени чаши вода
- 1/4 чаена чаша тъмен ром (или ябълков сайдер)
- 1 чаена лъжичка барбекю сос
- 1 и 1/2 чаени лъжички млян кимион
- 1 и 1/2 чаени лъжички сушен босилек
- 1 зелена чушка, нарязана на кубчета
- 1 голям домат, нарязан на кубчета
Начин на приготвяне:
Сложете боба в тенджера и добавете достатъчно студена вода, за да покрие боба. Доведете до кипене и варете 2 минути без капак. Свалете от котлона, покрийте с капак и оставете да престои 1 час. Отцедете и оставете настрана.
В същата тенджера загрейте зехтин и запържете лука и чесъна, като разбърквате често, докато зеленчуците омекнат. Изсипете зеленчуковия бульон, водата, тъмния ром (или ябълковия сайдер), барбекю соса, кимиона, босилека, зелената чушка, домата и боба. Оставете да поврят за 2 минути, намалете топлината, покрийте с капак и оставете да къкри на тих огън за 2 часа или докато бобът омекне.
Внимателно блендирайте или пасирайте супата до кремообразна консистенция. Сервирайте с течна сметана и парченца червен лук по желание.
Приятен апетит!
bettycrocker.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Супа със зелен боб, моркови и картофи
- Крем супа от нахут и спанак
- Персийска пролетна супа Аш-рештех
- Супа с боб и ечемик
- Пикантна боб чорба с целина
- Бобена супа с морски дарове и сметана
- Бобена супа с ориз, зеленчукова запръжка и чесън
- Боб чорба по класическа рецепта
- Супа от нахут с чушки и кейл
- Бобена чорба с наденица
Коментари към Крем супа от черен боб