Крем супа от нахут и спанак
Необходими продукти:
- 200 грама консервиран нахут
- 100 грама спанак
- 3 скилидки чесън
- 200 милилитра зеленчуков бульон
- 100 милилитра готварска сметана
- сол и черен пипер на вкус
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- 20 милилитра зехтин
Начин на приготвяне:
Накълцайте чесъна, нахута изплакнете с вода.
Сгорещете зехтина в тенджера, сложете чесъна и изчакайте да се зачерви. Тогава изсипете нахута и пържете 2 минути.
Налейте бульона, гответе 10 минути и нека зърната се охладят малко. Отделете няколко лъжици от тях за декорация, а останалите превърнете в пюре с помощта на блендер.
Добавете сметаната, като използвайте толкова, колкото желаете, за да получите консистенцията, която предпочитате. Подправете със сол и смлян черен пипер.
Нарежете спанака на ивици, сложете в супата, овкусете с балсамов оцет и разбъркайте.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Супа със зелен боб, моркови и картофи
- Бобена супа с месо, картофи и маслини
- Боб чорба с бекон, колбас и чесън
- Боб чорба по класическа рецепта
- Супа от боб и ориз с чеснова запръжка
- Крем супа от черен боб
- Бобена чорба с наденица
- Супа с боб, савойско зеле и чоризо
- Пикантна боб чорба с целина
- Боб чорба с пилешко и картофи
Коментари към Крем супа от нахут и спанак