Консервирано задушено пилешко
Необходими продукти:
1 цяло пиле с тегло около 2,8-3 килограма
3-6 дафинови листа
3 чаени лъжици сол
6 зърна черен пипер
6 зърна бахар
1/2 чаена чаша вряща вода (ако е необходимо)
Начин на приготвяне:
Измийте старателно пилето.
Разрежете го на парчета и подсолете.
Сложете в подходящ съд, добавете дафиновите листа, зърната бахар и черен пипер и нека се задушава в собствен сос на бавен огън в продължение на 1,5 часа. Ако е необходимо, налейте малко вода.
След това разпределете месото в предварително стерилизирани буркани, които запълнете плътно, оставяйки около 1 сантиметър свободно пространство под гърлото на съда.
Допълнете догоре с мазнината, която се е отделила при приготвянето.
Подредете бурканите в тенджера с топла вода, на чието дъно сте сложили парче плат, кърпа или друга тъкан.
Варете 25 минути половинлитровите или 35 минути, ако използвате с вместимост 1 литър. Сложете капаци, но не ги затваряйте.
Веднага след това затворете.
Добър апетит!
Снимки: 482ua.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Още идеи
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Задушено пиле с картофи
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Месо на токачка
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Как да си направим пилешки бульон на кубчета у дома
Коментари към Консервирано задушено пилешко