Консервирано задушено пилешко
Необходими продукти:
1 цяло пиле с тегло около 2,8-3 килограма
3-6 дафинови листа
3 чаени лъжици сол
6 зърна черен пипер
6 зърна бахар
1/2 чаена чаша вряща вода (ако е необходимо)
Начин на приготвяне:
Измийте старателно пилето.

Разрежете го на парчета и подсолете.


Сложете в подходящ съд, добавете дафиновите листа, зърната бахар и черен пипер и нека се задушава в собствен сос на бавен огън в продължение на 1,5 часа. Ако е необходимо, налейте малко вода.


След това разпределете месото в предварително стерилизирани буркани, които запълнете плътно, оставяйки около 1 сантиметър свободно пространство под гърлото на съда.

Допълнете догоре с мазнината, която се е отделила при приготвянето.

Подредете бурканите в тенджера с топла вода, на чието дъно сте сложили парче плат, кърпа или друга тъкан.
Варете 25 минути половинлитровите или 35 минути, ако използвате с вместимост 1 литър. Сложете капаци, но не ги затваряйте.

Веднага след това затворете.




Добър апетит!
Снимки: 482ua.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Още идеи
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Печено пиле с червено вино, домати и чесън
- Пиле с кока кола
- Многопластова салата с пилешко, яйца и гъби
- Пилешки хапки в млечна панировка
- Печено пиле със зеленчуци в тенджера
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Печено пиле с кестени и лук
- Пилешко с гарам масала, куркума и доматен сос
- Макаронена салата с маслини, пилешко и зеленчуци
Коментари към Консервирано задушено пилешко