Кокосови гнезда за великденски яйца

Необходими продукти:
- 4 големи яйца, само белтъците
- 1/2 чаена лъжичка сол кашер
- 400 грама кокосови стърготини, подсладени
- масло за подмазване
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 150 градуса и подмажете форма за мъфини с масло.
- В голяма купа разбийте белтъците със солта.
- Добавете кокосовите стърготини и разбъркайте добре, за да се разпределят равномерно.
- Поставете по 2 супени лъжици от сместа във всяка чашка от формата за мъфини.
- Леко притиснете с пръсти надолу и встрани, за да оформите гнездо.
- Печете в предварително загрята фурна за около 30 минути до светло златист цвят.
- Оставете гнездата да се охладят за 10 минути, преди да ги извадите от формата.
- Изчакайте да се охладят напълно и ги аранжирайте с великденски или шоколадови яйца.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- Сиропиран сладкиш от орехи с коняк и канела
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Желиран крем с кокосово мляко
- Пет страхотни идеи за саморъчно изработена декорация на Великден
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
Коментари към Кокосови гнезда за великденски яйца