Киш от извара и трици с чери домати и кашкавал
Необходими продукти:
- 500-600 грама мека извара
- 4 яйца
- 6 супени лъжици овесени трици
- 3 супени лъжици пшенични трици
- връзка чери домати
- 200 грама кашкавал
- няколко слоя праз
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Смелете и смесете в купа двата вида трици (може да използвате машинка за мелене на кафе). Добавете две от яйцата и разбъркайте старателно. След това сложете 3 супени лъжици от изварата, отново разбъркайте и подсолете на вкус.
Ако тестото стане прекалено плътно, може да налеете 1/3 чаена чаша прясно мляко или кефир (но използвайте в краен случай, ако прецените, че тестото няма да може да се оформи).
Разпределете го по дъното на кръгла форма с диаметър 22-24 сантиметра и поставете в загрята да 180 градуса фурна за 10-15 минути.
Докато основата се пече, смесете останалата извара с другите 2 яйца и сложете малко сол.
Лука накълцайте ситно, но не го превръщайте в каша, за да се усеща неговия вкус. Изсипете при изварата и разбъркайте.
Разпределете крема върху тестото, поръсете с настърган кашкавал и отгоре подредете цели чери доматчета, като ги притиснете леко в изварата (трябва да потънат наполовина в нея).
Върнете тавата във фурната и нека кишът се пече до готовност (около 20-30 минути).
Разрежете на порции и се насладете на вкуса.
Добър апетит!
Източник: mondaydelights.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Банички със сирене
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Ползи от консумацията на извара
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
Коментари към Киш от извара и трици с чери домати и кашкавал