Вита баница с извара и мед
Необходими продукти
За тестото:
- 1 чаена чаша брашно
- 4 супени лъжици топла вода
- 2 супени лъжици масло
- сол
За плънката:
- 3 яйца
- бакпулвер
- 1 супена лъжица разтопено масло
- мед
- 3 супени лъжици захар
- 500 грама извара
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното, смесете го с бакпулвера, налейте разтопеното масло, водата и замесете тесто.
Оформете го на топка, покрийте с кърпа или капак и приберете в хладилника за 30 минути.
Прокарайте изварата през сито, след което я разбъркайте с яйцата.
Меда, захарта и маслото за плънката смесете в тиган и разтопете на среден огън, като бъркате непрекъснато. Изсипете при изварата, подсолете малко и разбъркайте.
Разточете вече охладеното тесто върху набрашнена повърхност. Трябва да направите тънък правоъгълен лист с ширина 25 сантиметра и дължина 50 сантиметра. Веднага намажете повърхността с разтопено масло и разпределете равномерно плънката, като оставите свободна ивица с ширина 1,5 сантиметра от всички страни на тестото.
Внимателно навийте руло (бъдете внимателни) и слепете краищата с мокри ръце. Сложете го в намазнена тавичка, навивайки спираловидно и намажете повърхността с разбита яйце.
Изпечете за 35-40 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Покрийте готовата баница с мокра кърпа, върху нея сложете суха, сгъната на четири, и оставете за 10 минути.
Поднесете топла.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева„
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Банички със сирене
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Ползи от консумацията на извара
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
Коментари към Вита баница с извара и мед