Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Вита баница с извара и мед

Вита баница с извара и мед

Вита баница с извара и мед - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 1 чаена чаша брашно
  • 4 супени лъжици топла вода
  • 2 супени лъжици масло
  • сол

За плънката:

  • 3 яйца
  • бакпулвер
  • 1 супена лъжица разтопено масло
  • мед
  • 3 супени лъжици захар
  • 500 грама извара


Начин на приготвяне:

Пресейте брашното, смесете го с бакпулвера, налейте разтопеното масло, водата и замесете тесто.

Оформете го на топка, покрийте с кърпа или капак и приберете в хладилника за 30 минути.

Прокарайте изварата през сито, след което я разбъркайте с яйцата.

Меда, захарта и маслото за плънката смесете в тиган и разтопете на среден огън, като бъркате непрекъснато. Изсипете при изварата, подсолете малко и разбъркайте.

Разточете вече охладеното тесто върху набрашнена повърхност. Трябва да направите тънък правоъгълен лист с ширина 25 сантиметра и дължина 50 сантиметра. Веднага намажете повърхността с разтопено масло и разпределете равномерно плънката, като оставите свободна ивица с ширина 1,5 сантиметра от всички страни на тестото.

Внимателно навийте руло (бъдете внимателни) и слепете краищата с мокри ръце. Сложете го в намазнена тавичка, навивайки спираловидно и намажете повърхността с разбита яйце.

Изпечете за 35-40 минути в загрята на 180 градуса фурна.

Покрийте готовата баница с мокра кърпа, върху нея сложете суха, сгъната на четири, и оставете за 10 минути.

Поднесете топла.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева„
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаДиети