Сладка бутер баница с извара и стафиди
Необходими продукти:
- 500 грама бутер тесто
- 500 грама високомаслена извара
- 150 грама захар
- 3 яйца
- 20 грама масло
- 50 грама стафиди без семена
- мъничко сол
Начин на приготвяне:
Оставете тестото да се размразява, а през това време направете плънката.
Намачкайте старателно изварата с вилица, добавете захарта, малко сол и разбъркайте (може да използвате блендер за целта).
В получената сладка маса сложете 2/3 от разбитите яйца, а останалото ще е необходимо за намазване на баницата.
Плънката не трябва да бъде прекалено гъста, ако се получи такава, добавете още 1 яйце. В случай че е много течна - сложете малко грис, който ще набъбне и ще придаде нужната консистенция.
Разточете два пъти вече размразилото се тесто. По повърхността му разпределете изварата, която непосредствено преди това сте смесили със стафидите. По краищата на основата оставете около сантиметър място, което не покривайте с плънката.
Направете руло, прищипете краищата му и го сложете в тава, оформяйки спираловидно, като започнете да навивате от средата към стените на съда.
Намажете с яйце, продупчете на няколко места повърхността с вилица и изпечете баницата във фурната до готовност (приблизително 50 минути).
Плънката се получава вкусна и със сушени кайсии, разбира се, може да използвате всякакви сушени плодове.
Добър апетит!
Източник: iz-tvoroga.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Банички със сирене
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Ползи от консумацията на извара
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
Коментари към Сладка бутер баница с извара и стафиди