Баница с извара и банани
Необходими продукти:
4 яйца
200 грама + 1 супена лъжица захар
350 грама извара
1 голям банан или два малки
200 грама брашно
1 пакетче бакпулвер
5 супени лъжици сметана
50 грама масло
Начин на приготвяне:
Разбийте 3 от яйцата със захарта с тел за разбиване. Добавете бакпулвера, разбийте. След това сложете сметаната, маслото, отново разбийте. Накрая изсипете и брашното. Ще получите тесто с течна консистенция, като сметана със средна гъстота. Изварата смесете с другото яйце и с 1 супена лъжица захар.
Подмажете форма за печене с масло и сложете няколко парчета от него на дъното на съда, поръсете с грис.
Излейте половината от тестото в тавата, подредете отгоре бананите, нарязани на кръгчета. Върху банана сложете изварата и изсипете останалото тесто.
Изпечете при 200 градуса в продължение на 25 - 30 минути, докато се зачерви баницата.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ СЪС СПАНАК И ИЗВАРА 190 г
ГАНЧЕВ СОК МУЛТИВИТАМИН 250 мл
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОМЛЕКОВИТА ПРОТЕИНОВ ШЕЙК БАНАН 350 мл
ПОЧИСТВАЩА ШИЙТ МАСКА ЗА ЛИЦЕ С БАНАН И КОКОС 7TH HEAVEN
НовХИП ИНСТАНТНА КАША С БАНАН И ПРАСКОВА 250 г 2973
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Банички със сирене
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Банан
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
Коментари към Баница с извара и банани