Кифлички с масло

Необходими продукти:
- 1 и 1/4 чаена чаша топла вода
- 18 грама суха мая
- 70 грама разтопено безсолно масло
- 1/3 чаена чаша кристална захар
- 1 разбито яйце
- 4 чаени чаши пресято брашно
- 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
- 1 чаена лъжичка сол
- допълнително масло за намазване
Начин на приготвяне:
Захарта смесете с яйцето, маслото и разбъркайте сместа до хомогенност. Брашното изсипете в купа, към която добавете маята, бакпулвера и солта.
Комбинирайте двете смеси, налейте водата, направете тесто и го оставете да втаса. Разделете на части, от които разточете кори и отрежете триъгълни форми.
Глазирайте ги с масло и завийте на кифлички. Подредете в покрита с лист пергамент тава и изчакайте да удвоят обема си.
Запечете ги за 30 минути в загрята на 180 градуса фурна. Охладете и ги поднесете топли, поръсени с пудра захар. По желание може да гарнирате кифличките с шоколад, мед или конфитюр по ваш избор.
Да ви е сладко!
Източник: www.thecomfortofcooking.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДИВ КОПЪР 10 мл
НАУ ФУДС СПОРТ МСТ ОЙЛ дражета 1000 мг * 150
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЖОЖОБА 20 мл
ОСТРОВИТ БАДЕМОВО МАСЛО С ПАРЧЕНЦА 500 г
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА НАР 50 мл
БОТАЛАЙФ КОНОПЕНО МАСЛО 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Картофени шишчета с масло
- Масло от рапица
- Хлебен пудинг
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Маслен крем с орехи и прясно мляко
Коментари към Кифлички с масло