Кифлички с масло
Необходими продукти:
- 1 и 1/4 чаена чаша топла вода
- 18 грама суха мая
- 70 грама разтопено безсолно масло
- 1/3 чаена чаша кристална захар
- 1 разбито яйце
- 4 чаени чаши пресято брашно
- 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
- 1 чаена лъжичка сол
- допълнително масло за намазване
Начин на приготвяне:
Захарта смесете с яйцето, маслото и разбъркайте сместа до хомогенност. Брашното изсипете в купа, към която добавете маята, бакпулвера и солта.
Комбинирайте двете смеси, налейте водата, направете тесто и го оставете да втаса. Разделете на части, от които разточете кори и отрежете триъгълни форми.
Глазирайте ги с масло и завийте на кифлички. Подредете в покрита с лист пергамент тава и изчакайте да удвоят обема си.
Запечете ги за 30 минути в загрята на 180 градуса фурна. Охладете и ги поднесете топли, поръсени с пудра захар. По желание може да гарнирате кифличките с шоколад, мед или конфитюр по ваш избор.
Да ви е сладко!
Източник: www.thecomfortofcooking.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 100 мл АГРОСЕЛПРОМ
ЗОЯ СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КИПАРИС 10 мл
ЕОФЛОРИА МАСЛО OT СЕМЕНА НА ЧИА 250 мл
КОКОСОВО МАСЛО ПРЕМИУМ 300 мл NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Обикновен маслен крем
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Соленки Бебета
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Великденски курабии с масло
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Сос грейви с лук и масло
Коментари към Кифлички с масло