Кашкавалки с кисело мляко

Необходими продукти:
250 грама кисело мляко
250 грама кашкавал
1/2 чаена лъжица сол
2/3 чаена лъжица сода
1 чаена лъжица захар
2 чаени чаши брашно
Начин на приготвяне:
Изсипете киселото мляко в дълбока купа, към него прибавете содата, солта и захарта. Разбъркайте старателно и оставете за 5 минути. След това добавете настъргания на едро кашкавал, брашното и замесете еднородно тесто.
Разделете го на 3 части и разточете всяка от тях. Изпечете в тиган, без мазнина, докато се зачервят от едната страна на средна температура. Когато обърнете от другата страна, не затваряйте съда с капака.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАНА БИО 2 600 г
НАН - 1 КОМФОРТИС 0+ месеца 800 г НЕСТЛЕ
НОВАЛАК 2 6-12 месеца 400 г
НАН A.R. - НЕСТЛЕ 400 г
ФРИЗОЛАК LF БЕЗ ЛАКТОЗА 400 г
ЛАКТАНА БИО 3 OT 10 месец 600 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Тутманик
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Майчиното мляко съдържа около 700 различни видове бактерии
- Афлатоксини може да има дори в месото и млякото на животни, консумирали заразен фураж
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
Коментари към Кашкавалки с кисело мляко