Кашкавален сос с чоризо и черупки от картофи
Необходими продукти:
за соса:
- 220 грама бял чедър, настърган
- 220 грама сирене Монтерей Джак, настъргано
- 1 супена лъжица брашно
- 180 грама наденица сурова чоризо (извадена от обелката)
- 2 стръка зелен лук, нарязани на ситно
- 1 люта чушка Халапеньо, нарязана на ситно
- 1/4 чаена чаша свеж кориандър, нарязан на ситно
- сол
- 3/4 чаена чаша бира
- доматена салса за сервиране
за картофите:
- 6 малки картофа
- 2 супени лъжици зехтин
- сол
Начин на приготвяне:
В голяма купа сложете брашното и настърганите сирена.
В касерола изпържете чоризото, като го раздробите на трохи. Когато стане хрупкаво и златисто прехвърлете с решетъчна лъжица върху хартия, за да отстраните излишната мазнина.
Върнете тигана на котлона и запържете за 1-2 минути лука и чушката заедно с малко сол и кориандър. Налейте бирата при непрекъснато бъркане, а когато заври, добавете на части сирената, разбъркайте, за да се разтопят. Накрая сложете половината от чоризото.
Пригответе черупките от картофи - надупчете картофите с вилица и ги затоплете в микровълнова фурна за 5 минути. Прехвърлете ги в тава и ги изпечете за 10-15 минути на 220 градуса.
Когато се охладят, ги разрежете по дължина. Издълбайте вътрешността им, като оставите около 5-6 милиметра черупка. Намажете със зехтин и запечете за 10-15 минути до хрупкавост, подправете със сол.
Кашкаваления сос поръсете с останалото чоризо и доматена салса, сервирайте с картофените черупки.
goodhousekeeping.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Коментари към Кашкавален сос с чоризо и черупки от картофи