Кашкавалени солети с лимонова кора

Необходими продукти:
150 грама кашкавал
1,5 чаени чаши брашно
80 грама масло
4 супени лъжици прясно мляко
сол и настъргана лимонена кора на вкус
сусам, кимион - по желание и на вкус
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала и маслото ситно, смесете ги, подсолете, тогава прибавете настърганата лимонова кора на вкус, налейте прясното мляко и разбъркайте. Накрая сложете и брашното, замесвайки меко и еластично тесто.
Разточете пласт с дебелина 0,5 сантиметра, нарежете на ивици и всяка от тях навийте като тръбичка.
Ако желаете, поръсете със сусам, кимион или други семена.
Подредете солетите в тава, която сте покрили с лист пергамент. Изпечете ги до златисто (около 15 минути при 180 градуса).
Щом се охладят, поднесете.
Добър апетит!
Снимка: vkusnodoma.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Соленки с масло и кашкавал
- Гризини с пармезан и сушени домати
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Хрупкави домашни солети
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Маслени соленки с пармезан и смлени бадеми
- Хрупкави соленки с чедър
- Соленки с крема сирене, див лук и чедър
Коментари към Кашкавалени солети с лимонова кора