Кашкавалени солети с лимонова кора
Необходими продукти:
150 грама кашкавал
1,5 чаени чаши брашно
80 грама масло
4 супени лъжици прясно мляко
сол и настъргана лимонена кора на вкус
сусам, кимион - по желание и на вкус
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала и маслото ситно, смесете ги, подсолете, тогава прибавете настърганата лимонова кора на вкус, налейте прясното мляко и разбъркайте. Накрая сложете и брашното, замесвайки меко и еластично тесто.
Разточете пласт с дебелина 0,5 сантиметра, нарежете на ивици и всяка от тях навийте като тръбичка.
Ако желаете, поръсете със сусам, кимион или други семена.
Подредете солетите в тава, която сте покрили с лист пергамент. Изпечете ги до златисто (около 15 минути при 180 градуса).
Щом се охладят, поднесете.
Добър апетит!
Снимка: vkusnodoma.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Хрупкави домашни солети
- Соленки с масло и кашкавал
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Гризини с пармезан и сушени домати
- Сладки бутер солети с тахан и мед
- Лесни соленки с чедър
- Чеснови солени пръчици
- Соленки с масло, орехи и чедър
- Маслени соленки с кашкавал и зелен лук
Коментари към Кашкавалени солети с лимонова кора