Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Кашкавалена питка с прясно мляко, масло и яйца

Кашкавалена питка с прясно мляко, масло и яйца

Кашкавалена питка с прясно мляко, масло и яйца - изображение

Необходими продукти:

  • 1 пакетче суха мая (11 грама)
  • 6 чаени лъжици захар
  • 3-4 супени лъжици вода
  • 500 милилитра прясно мляко
  • 100 грама масло
  • щипка сол
  • брашно (колкото поеме)

За плънката:

  • 200 грама кашкавал
  • 2 яйца
  • 60 грама масло
  • подправки по избор

 

Начин на приготвяне:

Смесете маята с 2 лъжици от захарта, налейте водата и оставете сместа на топло място за 15 минути. След това добавете топлото мляко, останалата захар, сол на вкус, разтопеното масло (предназначено за тестото) и накрая брашно, колкото е необходимо, за да се получи меко еластично тесто.

Оставете го за половин час на топло, за да втаса, а междувременно пригответе плънката.

Чукнете яйцата при настъргания кашкавал, добавете маслото (предварително разтопено) и любимите си подправки. Разбъркайте и сместа е готова.

Когато тестото втаса, разделете го на малки топки (еднакви по размер), омесете всяка и в средата сложете по малко от пълнежа. Затворете го с тестото и подредете питките в тава (или използвайте разглобяема форма) плътно една до друга.

Може да намажете повърхността с кетчуп и да поръсите с любимите си подправки.

Поставете питката в загрята фурна за около 20-30 минути. Десет минути преди да бъде напълно готова, поръсете с кашкавал и върнете във фурната, за да може той да се разтопи и препече.


Да ви е вкусно!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ideamenu.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайл