Кашкавалена питка с прясно мляко, масло и яйца
Необходими продукти:
- 1 пакетче суха мая (11 грама)
- 6 чаени лъжици захар
- 3-4 супени лъжици вода
- 500 милилитра прясно мляко
- 100 грама масло
- щипка сол
- брашно (колкото поеме)
За плънката:
- 200 грама кашкавал
- 2 яйца
- 60 грама масло
- подправки по избор
Начин на приготвяне:
Смесете маята с 2 лъжици от захарта, налейте водата и оставете сместа на топло място за 15 минути. След това добавете топлото мляко, останалата захар, сол на вкус, разтопеното масло (предназначено за тестото) и накрая брашно, колкото е необходимо, за да се получи меко еластично тесто.
Оставете го за половин час на топло, за да втаса, а междувременно пригответе плънката.
Чукнете яйцата при настъргания кашкавал, добавете маслото (предварително разтопено) и любимите си подправки. Разбъркайте и сместа е готова.
Когато тестото втаса, разделете го на малки топки (еднакви по размер), омесете всяка и в средата сложете по малко от пълнежа. Затворете го с тестото и подредете питките в тава (или използвайте разглобяема форма) плътно една до друга.
Може да намажете повърхността с кетчуп и да поръсите с любимите си подправки.
Поставете питката в загрята фурна за около 20-30 минути. Десет минути преди да бъде напълно готова, поръсете с кашкавал и върнете във фурната, за да може той да се разтопи и препече.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ideamenu.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Цветни рулца от тортила питки
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Тутманик
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Бъркан тутманик със спанак
- Традиционни милинки с пудра захар (без сирене)
- Вегетарианска зеленчукова пита
Коментари към Кашкавалена питка с прясно мляко, масло и яйца