Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пълнени питки с гъби, кашкавал и домати

Пълнени питки с гъби, кашкавал и домати

Пълнени питки с гъби, кашкавал и домати - изображение

Необходими продукти

  • 5 кръгли хлебчета/питки (за хамбургери)

За плънката:

  • 100 грама печурки
  • 50 грама кашкавал
  • 2 домата
  • 1 връзка магданоз
  • 1 глава лук
  • горчица, майонеза и доматена подправка/сос (аджика) на вкус

 

Начин на приготвяне:

Отрежете горната част на питките и внимателно издълбайте меката им вътрешност.

Смесете майонезата, горчицата и доматената подправка и с този сос намажете стените на хлебчетата отвътре.

Гъбите и лука нарежете, изпържете до готовност в олио, след което разпределете комбинацията в получените "купички".

Сложете по едно доматено кръгче върху плънката и поръсете с предварително настъргания кашкавал.

Запечете питките във фурната (180 градуса). Около 5-7 минути са достатъчни.

Преди да поднесете, украсете с магданоз (листенца или накълцан).

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lovecook.me
Снимка: youtube.com/sovkusom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлСнимки