Медена питка с шоколад
Необходими продукти:
за тестото
- 1 килограм брашно
- 4 яйца
- 200 милилитра течен мед
- 80 грама захар
- 3 грама канела на прах
- 1/2 чаена чаша олио
- 4 грама ванилия на прах
- 2 чаени чаши прясно мляко
- 42 грама жива мая
- щипка сол
за пълнежа
- 300 грама течен шоколад
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в купа. Сложете щипка сол, канела и ванилия. Размесете съставките и разбийте яйцата заедно със захарта. Прибавете меда, олиото и добавете към брашното.
Размийте набухвателя в затопленото мляко, прибавете и него. Направете тесто и изчакайте да втаса. Разделете на осем равни части, в средата на всяка сложете по една супена лъжица течен шоколад и внимателно завийте краищата.
Оформете топки и ги подредете в застлана с лист пергамент кръгла тавичка. Оставете питката да удвои обема си и я изпечете в загрята фурна на 180 градуса за 30-40 минути. Охладете, разчупете и поднесете.

Да ви е сладко!
Източник: www.brokefoodies.com
Коментари към Медена питка с шоколад