Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Медена питка с шоколад

Медена питка с шоколад

Медена питка с шоколад - изображение

Необходими продукти:


за тестото


  • 1 килограм брашно
  • 4 яйца
  • 200 милилитра течен мед
  • 80 грама захар
  • 3 грама канела на прах
  • 1/2 чаена чаша олио
  • 4 грама ванилия на прах
  • 2 чаени чаши прясно мляко
  • 42 грама жива мая
  • щипка сол


за пълнежа


  • 300 грама течен шоколад


Начин на приготвяне:


Пресейте брашното в купа. Сложете щипка сол, канела и ванилия. Размесете съставките и разбийте яйцата заедно със захарта. Прибавете меда, олиото и добавете към брашното.

Размийте набухвателя в затопленото мляко, прибавете и него. Направете тесто и изчакайте да втаса. Разделете на осем равни части, в средата на всяка сложете по една супена лъжица течен шоколад и внимателно завийте краищата.

Оформете топки и ги подредете в застлана с лист пергамент кръгла тавичка. Оставете питката да удвои обема си и я изпечете в загрята фурна на 180 градуса за 30-40 минути. Охладете, разчупете и поднесете.

медена питка с шоколад

Да ви е сладко!

Източник: www.brokefoodies.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЛайфстайлХрани и ястияХранене при...СнимкиЗдравни съветиАлтернативна медицинаИсторияЛеченияДиетиОрганизацииСпортЕ-тата в хранитеБотаникаПроизводители