Каша от жито с масло и орехи
Необходими продукти:
200 грама пшеница (около 1 чаена чаша)
2 чаени чаши вода
щипка сол
захар на вкус (може и без да подслаждате)
шепа орехи
масло на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете житото в 2 чаши вода с щипка сол, докато течността се изпари, след което прехвърлете кашата в гореща изключена фурна, за да набъбне.
Поднесете с масло и натрошени орехови ядки.
Подслажда се по желание.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТОВИТ АНТИСТРЕС капсули * 60
СЕЛЕНОГИН таблетки * 60 WEDO
ТЕЧЕН ПРЕПАРАТ ЗА ПРАНЕ ЧЕРЕШОВ ЦВЯТ И ЖАСМИН 1 л ETAMINE DU LYS
НовХЕЛТ АГЕЙН МАСЛО ОТ ОРЕХ + ВИТАМИН Е 100 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Орехи - ползи и вреди
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Ползи и вреди от консумацията на пшенични трици
- Обикновен маслен крем
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Софт храни
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Черен орех
Коментари към Каша от жито с масло и орехи