Каша от елда с карамелизирани моркови
Необходими продукти:
150 грама елда
140 грама моркови
30 милилитра зехтин
15 грама захар
любими подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте елдата, залейте я с вода и поставете съда на котлона. Сварете зърната до готовност.
Обелете моркова, нарежете го на парчета с ширина около 0,5 сантиметра. Изпържете ги до златисто в нагорещения зехтин (вътрешността им да остане мека), прибавяйки любимите си подправки. В края на приготвянето сложете захарта, за да може морковените парченца да се карамелизират.
Прибавете ги в съда със сварената елда, разбъркайте и запържете всичко за няколко минути, след което прехвърлете ястието в подходящ за поднасяне съд.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАША ЕЛДА И ЦАРЕВИЦА 180 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ВИРУМИН ОПТИ ФИЛТЪР * 120
ЛАКТАНА БИО МЛЕЧНА КАША С 3 ВИДА ЗЪРНА, ЯБЪЛКА И КРУША от 6 месец 200 гр.
ЛАКТАНА БИО МЛЕЧНА КАША С ПЛОДОВЕ от 6 месец 200 гр.
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ХИП ИНСТАНТНА КАША С БАНАН И ПРАСКОВА 250 г 2973
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Софт храни
- E150(c) Амонячен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- Шоколадов сладкиш с бисквити и карамел
- Елда (гречка)
- Червен морков
- Безглутенова диета
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
Коментари към Каша от елда с карамелизирани моркови