Кафе с лед и шоколадова пяна

Необходими продукти:
200 милилитра прясно мляко (масленост 1,5 %)
2 чаени лъжици какао на прах
800 милилитра студено еспресо
течен подсладител на вкус
4 супени лъжици ванилов сладолед (около 40 грама)
2 чаени лъжици настърган кокос (около 10 грама)
кубчета лед
Начин на приготвяне:
Разтворете какаото в 2 супени лъжици топло мляко, разбийте и оставете сместа за около 10 минути. След това прибавете към останалото мляко, което сте налели във висок съд. Разбийте с миксер за капучино, докато се образува пяна и приберете за 5 минути във фризера.
Подсладете кафето на вкус, добавете кубчета лед и разбийте с блендер на бързи обороти. Разпределете във високи чаши. Във всяка от тях сложете по лъжица ванилов сладолед, следва шоколадовата пяна и поръсете с кокосовите стърготини.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
СУИДИШ СУПЛЕМЕНТС КРЕЙЗИ 8 ПРЕДТРЕНИРОВЪЧНА ФОРМУЛА С 8 СТИМУЛАНТА 325 г
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
ОПТИАТ СКРАБ ОТ КАФЕ "КОПРИНЕНА ВАНИЛИЯ" 90 гр.
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
ЛИНГЖИ КАФЕ 3 В 1 сашета * 20 DXN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Безалкохолни коктейли и сокове
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Черното кафе е свързано с по-нисък риск от смърт
- Заместете сутрешното кафе с тoплa вoдa c мeд
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- ПИЙТЕ ПОНЕ ПО 1 ЧАША КАФЕ ВСЕКИ ДЕН
- Какао на прах – ползи за здравето и противопоказания
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Майчиното мляко съдържа около 700 различни видове бактерии
Коментари към Кафе с лед и шоколадова пяна