Карфиол с паста и градински чай

Необходими продукти:
- 250 грама паста (мидички)
- 100 грама масло
- 2 дафинови листа
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 3 скилидки чесън, намачкани
- 1/2 връзка градински чай, нарязан на ситно (запазете няколко листенца цели)
- 1 супена лъжица брашно
- 900 милилитра сметана
- 200 грама пушено сирене
- 1 1/4 чаена чаша настърган пармезан
- 1 голяма глава карфиол, нарязан на розички
- 1/4 чаена чаша настъргано индийско орехче
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Намазнете голяма тава.
Сварете пастата и я отцедете, изплакнете със студена вода.
Маслото затоплете на тиган и добавете дафиновия лист, лука и чесъна за около 5 минути докато лука омекне. Извадете дафиновия лист.
Прибавете при зеленчуците брашното и градинския чай и разбъркайте, две минути по-късно сипете сметаната и разбъркайте.
След това прибавете половината пушено сирене, пармезана и сварената паста. Разбъркайте, за да се комбинират. Прибавете половината карфиол и подправете, добавете индийското орехче.
Изсипете в тавичката и останалия карфиол и останалото пушено сирене.
Поръсете с листата градински чай и печете 30 минути, докато се получи златиста коричка.
delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Паста орзо със зеленчуци
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Орзо с пилешко и спанак
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
Коментари към Карфиол с паста и градински чай