Карфиолен ориз с пилешко, нахут и куркума
Необходими продукти:
- 1 карфиол (около 500 грама)
- 2 супени лъжици олио
- 1 чаена лъжица семена кимион, счукани
- 1 скилидка чесън, накълцана на ситно
- 1 чаена лъжица гарам масала
- 1 чаена лъжица настърган джинджифил
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица куркума
- 1/2 чаена лъжица лют кайен пипер
- 350 грама пилешко бяло месо, нарязано на хапки
- 1 чаена чаша настъргани моркови
- 1 чаена чаша грах (замразен или свеж)
- 1/2 чаена чаша печен нахут (или натрошени орехи)
Начин на приготвяне:
Накъсайте карфиола на розички и на порции го смелете в кухненски робот, за да се получат трохички (може и да го настържете).
В уок тиган сложете 1 лъжица от мазнината и, когато се загрее, запържете семената кимион за 10 секунди. Прибавете всички подправки. Сложете пилешкото и разбъркайте. Когато побелее месото, го прехвърлете в чиния.
Добавете останалата мазнина в уока и изпържете лука, морковите, граха за 2 минути. Прибавете карфиоления ориз и гответе 4-5 минути, докато омекне. Върнете месото при зеленчуците, разбъркайте и сервирайте.
Към всяка порция добавете нахут или ядки, завършете със свеж кориандър или магданоз.
Източник:
bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МАКС ПОТЕНСИ ТЕЧЕН МУЛТИВИТАМИН 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България! ПРОМОАЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Карфиол, Цветно зеле
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
Коментари към Карфиолен ориз с пилешко, нахут и куркума