Картофи с кашкавал на фурна
Необходими продукти:
1 килограм картофи
30 милилитра зехтин
1 чаена лъжица смлян червен пипер
1 чаена лъжица сол
200 грама кашкавал
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, нарежете ги на парчета.
Сложете ги в подходящ дълбок съд и залейте с вода, която да не ги покрива напълно, сложете сол.
Поставете на котлона и ги варете в продължение на 5 минути, след което свалете от огъня и отцедете водата.
Застелете дъното на тава с фолио и изсипете в нея картофите.
Намажете ги със зехтина. Поръсете със сол, червен и черен пипер на вкус. Може да използвате и други подправки по ваш избор, също да добавите парченца чесън. Разбъркайте.
Изпечете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 5-10 минути.
След това извадете, поръсете с настърган кашкавал и отново върнете във фурната, докато кашкавалът се разтопи и повърхността придобие апетитна коричка.
Поднесете ястието веднага.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Запеканка с картофи, кайма и домати
- Редена запеканка с картофи и доматен сос
- Картофена запеканка с мляко, кашкавал и чесън
- Картофена запеканка с гъби
- Картофена запеканка с яйца, кренвирши и кашкавал
- Картофена запеканка с бекон, крема сирене и чесън
- Запеканка с картофи и кашкавал на тиган
- Запеканка от картофено тесто с шунка и кашкавал
- Запеканка с картофи със заквасена сметана
- Запеканка с пилешко, картофено пюре и топено сирене
Коментари към Картофи с кашкавал на фурна