Картофи с домати и лук на фурна, покрити с кашкавал

Необходими продукти:
1,5 килограма картофи
4 домата
4 глави средни глави лук
300 грама кашкавал
майонеза на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на кръгчета. Лука също обелете, него нарежете на произволни парчета или на шайби. Смесете двата продукта, подсолете на вкус и добавете малко майонеза.
Изсипете всичко в тава, а по повърхността подредете кръгчета домати. Налейте съвсем мъничко вода и покрийте съда с фолио.
Поставете в загрята до средна температура фурна за около 20 минути.
След това поръсете с настъргания кашкавал, увеличете градусите и върнете ястието за още 10-15 минути във фурната, за да се запече.
Може да поднесете с нарязан зелен лук или любима зелена подправка.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Картофена запеканка с яйца, кренвирши и кашкавал
- Запечени картофи с мляко и кашкавал
- Запеканка с картофи, кайма и домати
- Запеканка от картофено пюре със сирене крема, бекон и кашкавал
- Картофена запеканка с гъби
- Картофена запеканка с кайма и грах
- Картофена запеканка с лук и кашкавал
- Запеканка от картофено пюре с кайма, бекон и зеленчуци
- Печени картофи с гъби, майонеза и кашкавал
- Греховно вкусна запеканка от картофи и бекон
Коментари към Картофи с домати и лук на фурна, покрити с кашкавал