Картофи със зелен лук и домати, запечени с кашкавал на фурна

Необходими продукти:
1,5 килограма картофи
пера зелен лук на вкус
4 домата
300 грама кашкавал
майонеза на вкус и по желание
сол и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, нарежете ги на кръгчета. Смесете ги с нарязания зелен лук и подправете на вкус. Добавете и малко майонеза, ако желаете. Ако не използвате майонеза, сложете олио или зехтин.
Изсипете в подходящ съд, кръгчетата домати подредете по повърхността и налейте съвсем малко вода. Покрийте съда с фолио и поставете в нагорещена фурна. Нека ястието се задушава в продължение на 20 минути, след което извадете тавата, поръсете картофите с настърган кашкавал и върнете ястието във фурната за още 10-15 минути, за да се запече и да се образува апетитна кашкавалена коричка отгоре.
Добър апетит!
Снимка: vkusnie-retepti.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Запеканка с картофи, кайма и домати
- Запеканка от картофено пюре със сирене крема, бекон и кашкавал
- Печени картофи с гъби, майонеза и кашкавал
- Запеканка с картофи и кашкавал на тиган
- Картофена запеканка с мляко, кашкавал и чесън
- Запеканка от картофено тесто с шунка и кашкавал
- Картофена запеканка с гъби
- Запечени картофи с мляко и кашкавал
- Печени картофи с моцарела, домати и кашкавал
- Настъргани печени картофи
Коментари към Картофи със зелен лук и домати, запечени с кашкавал на фурна