Картофи на фурна с хрупкава маслена коричка

Необходими продукти:
- 1 килограм картофи, обелени и нарязани на едро
- 2 супени лъжици сол кашер
- 1 супена лъжица бял оцет
- 6 супени лъжици масло, омекотено
- сол и прясно смлян черен пипер
- 1 стрък пресен розмарин, накъсан на едро
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 230 градуса.
- Поставете картофите в голяма тенджера и ги покрийте със студена вода.
- Поръсете с 2 супени лъжици сол кашер и 1 супена лъжица бял оцет.
- Варете ги на средно силен огън за около 4-5 минути, докато леко омекнат.
- Отцедете картофите и ги прехвърлете в голяма купа.
- Добавете маслото и внимателно разбъркайте, за да се покрият равномерно.
- Разпределете ги в тава, покрита с хартия за печене и подправете със сол и прясно смлян черен пипер. Поръсете с розмарин.
- Печете картофите около 35-40 минути до златисто кафяв цвят, като ги обърнете по средата на печенето.
- Разпределете в чинии и поднесете горещи.
Приятен апетит!
Снимка: dartagnan.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
Коментари към Картофи на фурна с хрупкава маслена коричка