Картофи в панировка с шунка

Необходими продукти:
1 килограм картофи
300 грама шунка
50-70 грама галета
5 супени лъжици брашно
2-3 супени лъжици олио
2 яйца
1/2 чаена лъжица пушен червен пипер
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте старателно картофите под течаща вода, като използвате гъба или подходяща четка. Сварете ги до готовност, обелете и разрежете на две части надлъжно.
Шунката нарежете на малки кубчета.
Добавете брашното, галетата и подправките.
Яйцата разбийте с вилица, след което смесете с останалите продукти.
Разбъркайте бързо.
Разпределете плънката върху картофите (може от едната или от двете страни). Притиснете леко с вилица или лъжица.
Сгорещете олиото в тиган и в него подредете картофените половинки.
Нека се приготвят до образуването на златиста коричка от двете страни.
Получава се вкусно хрупкаво покритие.
Поднесете ястието веднага.
Добър апетит!
Снимки: iamcook.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
РЕНДЕ ЗА РЯЗАНЕ НА КАРТОФИ RAZ189
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
Коментари към Картофи в панировка с шунка