Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Картофен щрудел от бутер тесто с кренвирши

Картофен щрудел от бутер тесто с кренвирши

Картофен щрудел от бутер тесто с кренвирши - изображение

Необходими продукти:

  • 1 лист бутер тесто
  • 6 кренвирша
  • 3 картофа
  • 150 грама холандско сирене/кашкавал или друг подходящ подобен продукт
  • 1 жълтък
  • подправки
  • олио за подмазване

Начин на приготвяне:

Сварете картофите цели, обелете ги и нарежете на тънки парчета. Кренвиршите разрежете на две.

Разточете бутер тестото под формата на правоъгълник с приблизителни размери 30 на 35 сантиметра. Поставете в тава и намажете повърхността с олио. Върху тази основа подредете картофени парченца и кренвиршите.

Поръсете с подправки и подсолете, ако е необходимо. Сложете резени от сиренето, което сте избрали, отново картофи (оставете краищата свободни, без продукти). Затворете плънката с тестото, като може да направите плетеница.

Намажете повърхността с разбития жълтък и изпечете щрудела до златисто във фурната при средна температура (около 30-35 минути са достатъчни).

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kakgotovit.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиАлт. медицинаЛюбопитноИсторияЛайфстайлСнимкиБотаникаНовиниДиетиЛечения