Картофен щрудел от бутер тесто с кренвирши

Необходими продукти:
- 1 лист бутер тесто
- 6 кренвирша
- 3 картофа
- 150 грама холандско сирене/кашкавал или друг подходящ подобен продукт
- 1 жълтък
- подправки
- олио за подмазване
Начин на приготвяне:
Сварете картофите цели, обелете ги и нарежете на тънки парчета. Кренвиршите разрежете на две.
Разточете бутер тестото под формата на правоъгълник с приблизителни размери 30 на 35 сантиметра. Поставете в тава и намажете повърхността с олио. Върху тази основа подредете картофени парченца и кренвиршите.
Поръсете с подправки и подсолете, ако е необходимо. Сложете резени от сиренето, което сте избрали, отново картофи (оставете краищата свободни, без продукти). Затворете плънката с тестото, като може да направите плетеница.
Намажете повърхността с разбития жълтък и изпечете щрудела до златисто във фурната при средна температура (около 30-35 минути са достатъчни).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kakgotovit.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сладък картоф
- Намалете високата температура със суров картоф
- Картофени усмивки
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Картоф
Коментари към Картофен щрудел от бутер тесто с кренвирши