Картофен хляб с лук

Необходими продукти:
- 1 яйце
- 1 1/4 чаени чаши вода
- 2 супени лъжици олио
- 1 чаена лъжица лимонов сок
- 3/4 чаена чаша картофено пюре
- 3 чаени чаши пшенично брашно
- 1,5 чаена лъжица сол
- 2 супени лъжици захар
- 1/4 чаена лъжица бял пипер
- 1/4 чаена чаша нарязан зелен или стар лук
- 2 чаени лъжици мая
Посочените количества са измервани с чаена чаша с вместимост 230 милилитра.
Начин на приготвяне:
Изсипете продуктите в съда на хлебопекарната и включете уреда за час и половина на функция "тесто". След това разделете тестото на 2 части, омесете за кратко и придайте форми на хляб. Сложете ги в тава, покрийте с кърпа и оставете така за 20 минути.
Направете разрези по повърхността на двата хляба и изпечете в продължение на 40-60 минути (в зависимост от фурната ви), докато се зачервят.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Погача за прощъпулник
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 2
- Рецепти за домашен хляб с кокосово брашно
- Баница от стар хляб, шунка и кашкавал
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
Коментари към Картофен хляб с лук