Картофен киш с шунка, гъби и сирена
Необходими продукти:
- 2 картофа (настъргани в студена вода)
- 2 супени лъжици масло
- 4 супени лъжици олио
- 1 чаена лъжица готварска сол
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
за плънката:
- 200 грама шунка
- 1 чаена чаша настъргано сирене Чедър (или друго твърдо сирене по избор)
- 6 яйца
- 1/2 чаена чаша сметана за готвене
- 1/4 чаена чаша прясно мляко
- 3 супени лъжици брашно
- 1/2 чаена лъжица бакпулвер
- 1/2 чаена лъжица готварска сол
- 1 смачкана скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Накиснете картофите за 10 минути в студена вода, като от време на време ги разбърквате с ръце, за да се отдели излишното нишесте от тях. Прецедете ги и изплакнете, докато водата стане бистра. Изцедете добре с ръце. Поставете няколко пласта кухненска хартия върху плота и сложете картофите върху тях. Подсушете ги, за да отстраните излишната влага. Поръсете със сол и черен пипер.
В незалепващ тиган, който може да сложите във фурната по-късно, затоплете олиото и маслото. Изсипете картофите и ги притиснете към дъното на съда, за да образуват палачинка. Оставете да се запържат и обърнете внимателно с помощта на чиния (поставете я върху тигана и бързо го объренте, след което върнете палачинката в тигана с неизпечената страна надолу).
Прехвърлете блата в тавичка за киш.
В купа смесете яйцата, чесъна, сметаната, млякото, брашното, бакпулвера и солта. Разбъркайте добре и добавете шунката и кашкавала, отново разбъркайте.
Изсипете плънката в тавичката върху хрупкавата картофена коричка. Сложете да се пече в средата на фурната за 45 минути (предварително я подгрейте на 180 градуса). Желателно е след 35-тата минута да проверите дали ястието е готово, за да не го препечете.
Оставете киша да се охлади, преди да сервирате.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: idahopotato.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г 6123
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, МОРКОВИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПУЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сладък картоф
- Супа от коприва с картофи
- Картоф
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
Коментари към Картофен киш с шунка, гъби и сирена