Картофени суфлета

Необходими продукти:
- 30 грама масло и допълнително за намазване
- 3 супени лъжици галета за поръсване
- 300 грама сварени картофи
- 80 грама настърган чедър или кашкавал
- 30 грама настърган пармезан
- 2 супени лъжици пресен лук
- 2 яйца
- черен пипер и сол
- 6 супени лъжици прясно мляко
- червен пипер за поръсване
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса, намаслете огнеупорни форми за мъфини и поръсете с галета. Обелете картофите, сложете ги в купа и направете на пюре, с помощта на преса.
Добавете пармезана, лука, черния пипер, жълтъците и разбъркайте до хомогенност. В тиган смесете маслото и млякото, затоплете и сипете към сместа.
Разбийте белтъците на твърд сняг и внимателно прибавете към картофите, размесете и разпределете във формичките.
Запечете суфлетата за 20 минути до златиста коричка, охладете и поднесете, поръсени с червен пипер.
Добър апетит!
Източник: www.homecookingadventure.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
Б.ФРЕШ СУФЛЕ ЗА ТЯЛО ПРАСКОВА И МАНДАРИНА 250 мл
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
РЕНДЕ ЗА РЯЗАНЕ НА КАРТОФИ RAZ189
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
Коментари към Картофени суфлета