Картофено суфле с пушена сьомга и кашкавал
Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 50 грама масло
- прясно мляко (колкото е необходимо за получаване на пюре)
- 6 яйца
- 150 грама кашкавал
- 100 грама пушена или осолена сьомга
- сол
Начин на приготвяне:
Първо направете пюрето по стандартния начин: сварете картофите, отцедете течността, намачкайте ги заедно с маслото и прясното мляко.
С помощта на дървена лопатка или миксер старателно разбийте сместа, за да стане въздушна.
Тогава към нея прибавете нарязания на кубчета кашкавал и парченцата пушена сьомга.
Продължете с добавяне на жълтъците. Слагайте ги един по един и старателно бъркайте след всеки. Опитайте на вкус и подсолете, ако е необходимо.
Белтъците разбийте с малко сол до получаване на плътна бяла пяна, която съединете с пюрето.
Подмажете обилно дъното и стените на подходяща форма с незалепващо покритие. В нея изсипете картофената маса и поставете в гореща фурна.
Около тридесет минути при температура от 180 градуса са достатъчни, за да получите вкусно въздушно суфле.
Щом бъде готово, извадете го от формата и аранжирайте с маслини и магданоз.
Поднесете го топло, добавете и майонеза при сервирането.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: good-menu.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г 6123
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, МОРКОВИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПУЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картоф
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сладък картоф
- Супа от коприва с картофи
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
Коментари към Картофено суфле с пушена сьомга и кашкавал