Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Картофено суфле с пушена сьомга и кашкавал

Картофено суфле с пушена сьомга и кашкавал

Картофено суфле с пушена сьомга и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм картофи
  • 50 грама масло
  • прясно мляко (колкото е необходимо за получаване на пюре)
  • 6 яйца
  • 150 грама кашкавал
  • 100 грама пушена или осолена сьомга
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Първо направете пюрето по стандартния начин: сварете картофите, отцедете течността, намачкайте ги заедно с маслото и прясното мляко.

С помощта на дървена лопатка или миксер старателно разбийте сместа, за да стане въздушна.

Тогава към нея прибавете нарязания на кубчета кашкавал и парченцата пушена сьомга.

Продължете с добавяне на жълтъците. Слагайте ги един по един и старателно бъркайте след всеки. Опитайте на вкус и подсолете, ако е необходимо.

Белтъците разбийте с малко сол до получаване на плътна бяла пяна, която съединете с пюрето.

Подмажете обилно дъното и стените на подходяща форма с незалепващо покритие. В нея изсипете картофената маса и поставете в гореща фурна.

Около тридесет минути при температура от 180 градуса са достатъчни, за да получите вкусно въздушно суфле.

Щом бъде готово, извадете го от формата и аранжирайте с маслини и магданоз.

Поднесете го топло, добавете и майонеза при сервирането.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: good-menu.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияАлтернативна медицинаЛюбопитноСнимкиЛайфстайлДиетиНовиниБотаникаЛечения