Картофени рогчета с кашкавал

Необходими продукти:
400 грама картофи
200 грама брашно
200 милилитра олио
12 супени лъжици настърган кашкавал
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете картофите до готовност, обелете ги, намачкайте с вилица до получаването на пюре. Нека се охлади и към него прибавете половината от настъргания кашкавал, сол на вкус и брашното. Замесете твърдо тесто, което разточете в кръгове с дебелина около 0,5 сантиметра.
Разрежете ги на две равни части. По широкия им край разпределете останалия кашкавал и оформете рогчета.
Сгорещете олиото в дълбок съд и ги изпържете в него до златисто. Извадете върху хартия, която да поеме излишната мазнина.
Добър апетит!
Снимка: sovkusom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Сладък картоф
- Тутманик
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Милфьой от тиквички с шунка и кашкавал
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
Коментари към Картофени рогчета с кашкавал