Картофени рогчета с кашкавал

Необходими продукти:
400 грама картофи
200 грама брашно
200 милилитра олио
12 супени лъжици настърган кашкавал
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете картофите до готовност, обелете ги, намачкайте с вилица до получаването на пюре. Нека се охлади и към него прибавете половината от настъргания кашкавал, сол на вкус и брашното. Замесете твърдо тесто, което разточете в кръгове с дебелина около 0,5 сантиметра.
Разрежете ги на две равни части. По широкия им край разпределете останалия кашкавал и оформете рогчета.
Сгорещете олиото в дълбок съд и ги изпържете в него до златисто. Извадете върху хартия, която да поеме излишната мазнина.
Добър апетит!
Снимка: sovkusom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
КАРТОФЕНО НИШЕСТЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Сладък картоф
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Тутманик
Коментари към Картофени рогчета с кашкавал