Картофени питки с пармезан и морков
Необходими продукти:
- 500 грама картофено пюре
- 200 грама настърган пармезан
- зелен лук на вкус
- 1 яйце
- 200 грама заквасена сметана
- 1 неголям морков
- брашно (колкото поеме)
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Настържете ситно пармезана и моркова, смесете ги с картофеното пюре и добавете нарязан зелен лук на вкус. Чукнете яйцето и направете тесто, използвайки брашно, колкото е необходимо. Тестото да не бъде твърдо, то трябва да може да се загребва с лъжица, но да не и течно. След като вземете от него с лъжицата, оформете топчета, които след това притиснете, правейки питки.
Получават се около 20 броя. Налейте олио в тиган, количеството му да бъде достатъчно, за да може при нагорещяване тестото да плува на повърхността на мазнината.
Изпържете питките от двете страни до образуването на коричка.
Декорирайте със свежи зелени подправки по избор и поднесете със заквасена сметана.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kuking.net/
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
КАРТОФЕНО НИШЕСТЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Тутманик
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Намалете високата температура със суров картоф
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Рулца от тортила питка с апетитка
Коментари към Картофени питки с пармезан и морков