Картофени питки с пармезан и морков
Необходими продукти:
- 500 грама картофено пюре
- 200 грама настърган пармезан
- зелен лук на вкус
- 1 яйце
- 200 грама заквасена сметана
- 1 неголям морков
- брашно (колкото поеме)
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Настържете ситно пармезана и моркова, смесете ги с картофеното пюре и добавете нарязан зелен лук на вкус. Чукнете яйцето и направете тесто, използвайки брашно, колкото е необходимо. Тестото да не бъде твърдо, то трябва да може да се загребва с лъжица, но да не и течно. След като вземете от него с лъжицата, оформете топчета, които след това притиснете, правейки питки.
Получават се около 20 броя. Налейте олио в тиган, количеството му да бъде достатъчно, за да може при нагорещяване тестото да плува на повърхността на мазнината.
Изпържете питките от двете страни до образуването на коричка.
Декорирайте със свежи зелени подправки по избор и поднесете със заквасена сметана.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kuking.net/
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г 6123
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, МОРКОВИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПУЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Цветни рулца от тортила питки
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Тутманик
- Картоф
- Тиквички на фурна с домати и картофи
Коментари към Картофени питки с пармезан и морков