Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Картофени питки с пармезан и морков

Картофени питки с пармезан и морков

Картофени питки с пармезан и морков - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама картофено пюре
  • 200 грама настърган пармезан
  • зелен лук на вкус
  • 1 яйце
  • 200 грама заквасена сметана
  • 1 неголям морков
  • брашно (колкото поеме)
  • олио за пържене

 

Начин на приготвяне:

Настържете ситно пармезана и моркова, смесете ги с картофеното пюре и добавете нарязан зелен лук на вкус. Чукнете яйцето и направете тесто, използвайки брашно, колкото е необходимо. Тестото да не бъде твърдо, то трябва да може да се загребва с лъжица, но да не и течно. След като вземете от него с лъжицата, оформете топчета, които след това притиснете, правейки питки.

Получават се около 20 броя. Налейте олио в тиган, количеството му да бъде достатъчно, за да може при нагорещяване тестото да плува на повърхността на мазнината.

Изпържете питките от двете страни до образуването на коричка.

Декорирайте със свежи зелени подправки по избор и поднесете със заквасена сметана.

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kuking.net/

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлАлтернативна медицинаЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноСнимкиДиетиНовиниБотаника