Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Картофени питки на тиган със сьомга

Картофени питки на тиган със сьомга

Картофени питки на тиган със сьомга - изображение

Необходими продукти:

  • 120 милилитра течна сметана
  • 4 чаени чаши картофено пюре
  • 80 грама масло
  • 300-340 грама брашно
  • 1 супена лъжица захар
  • около 1 чаена лъжица сол
  • олио за намазване на тигана

 

  • осолена сьомга, пресни краставици и копър за поднасяне


Начин на приготвяне:

Затоплете сметаната заедно с маслото, докато то се разтопи. Щом комбинацията се охлади, прибавете я в картофеното пюре и разбъркайте.

След това постепенно сложете и пресятото брашно, замесвайки нелепкаво тесто (може да не се наложи да използвате цялото количество).

Късайте малки парчета от него, разточете ги в кръг и изпечете в намазнен тиган до златисто на средна температура.

Поднесете питките с осолена сьомга, парченца прясна краставица и нарязан копър.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: mondaydelights.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияАлтернативна медицинаБотаникаДиети