Картофени питки на тиган със сьомга

Необходими продукти:
- 120 милилитра течна сметана
- 4 чаени чаши картофено пюре
- 80 грама масло
- 300-340 грама брашно
- 1 супена лъжица захар
- около 1 чаена лъжица сол
- олио за намазване на тигана
- осолена сьомга, пресни краставици и копър за поднасяне
Начин на приготвяне:
Затоплете сметаната заедно с маслото, докато то се разтопи. Щом комбинацията се охлади, прибавете я в картофеното пюре и разбъркайте.
След това постепенно сложете и пресятото брашно, замесвайки нелепкаво тесто (може да не се наложи да използвате цялото количество).
Късайте малки парчета от него, разточете ги в кръг и изпечете в намазнен тиган до златисто на средна температура.
Поднесете питките с осолена сьомга, парченца прясна краставица и нарязан копър.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: mondaydelights.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Сладък картоф
- Тутманик
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
Коментари към Картофени питки на тиган със сьомга