Картофени мъфини с чоризо

Необходими продукти:
- 2 чаени лъжици зехтин
- 120 грама сурова наденица чоризо, нарязана на ситно
- 1 картоф, нарязан на много ситно
- сол и черен пипер
- 2/3 чаена чаша настъргано сирене Манчего
- 8 яйца
- 1 щипка лют кайен пипер (или повече на вкус)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 175 градуса и намазнете форма с 24 гнезда за мъфини с мазнина по избор.
Зехтина загрейте в тиган и изпържете наденицата, докато покафенее - около 4 минути.
Добавете картофите и продължете да пържите до готовност, подправете. Отцедете върху салфетка.
Поръсете по 1-2 чаени лъжици сирене по дъното на формичките за мъфини, а отгоре сложете 1-2 супени лъжици от сместа с картофи и чоризо.
Разбийте яйцата, посолете ги и полейте продуктите във формичките. Поръсете с останалото сирене и печете за 17 минути на 175 градуса.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картоф
Коментари към Картофени мъфини с чоризо