Картофени крокети със сьомга (на фурна)

Необходими продукти:
- средно голяма връзка магданоз или друга прясна зелена подправка по ваш избор
- 3 супени лъжици (с връх) пресято пшенично брашно с високо качество
- 180 грама пушено филе от сьомга
- прясно смлян лимонов или бял пипер на вкус
- 1 голямо яйце
- 6 едри картофа
- сол
Начин на приготвяне:
Измийте картофите, сварете ги, без да ги обелвате. Извадете в чиния, изчакайте да се охладят до топло, обелете и превърнете в пюре с помощта на блендер.
Нарежете рибеното филе на малки парчета, които изсипете в пюрето. Прибавете ситно нарязания магданоз, прясно смлян лимонов или бял пипер, пресятото брашно.
Чукнете яйцето в сместа, подсолете и замесете плътно картофено тесто, от което направете малки топчета. Подредете ги в тава, чието дъно сте покрили предварително с лист пергамент.
Изпечете за около 15 минути във фурната (включете я да загрее предварително на 180 градуса).
Готовите крокети поднесете топли с подходящ гъст сос.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: photorecept.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Сладък картоф
- Намалете високата температура със суров картоф
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Девет ползи от картофените обелки
Коментари към Картофени крокети със сьомга (на фурна)