Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Картофени крокети със сьомга (на фурна)

Картофени крокети със сьомга (на фурна)

Картофени крокети със сьомга (на фурна) - изображение

Необходими продукти:

  • средно голяма връзка магданоз или друга прясна зелена подправка по ваш избор
  • 3 супени лъжици (с връх) пресято пшенично брашно с високо качество
  • 180 грама пушено филе от сьомга
  • прясно смлян лимонов или бял пипер на вкус
  • 1 голямо яйце
  • 6 едри картофа
  • сол


Начин на приготвяне:

Измийте картофите, сварете ги, без да ги обелвате. Извадете в чиния, изчакайте да се охладят до топло, обелете и превърнете в пюре с помощта на блендер.

Нарежете рибеното филе на малки парчета, които изсипете в пюрето. Прибавете ситно нарязания магданоз, прясно смлян лимонов или бял пипер, пресятото брашно.

Чукнете яйцето в сместа, подсолете и замесете плътно картофено тесто, от което направете малки топчета. Подредете ги в тава, чието дъно сте покрили предварително с лист пергамент.

Изпечете за около 15 минути във фурната (включете я да загрее предварително на 180 градуса).

Готовите крокети поднесете топли с подходящ гъст сос.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: photorecept.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЗдравни съветиХрани и ястияАлт. медицинаИсторияЛюбопитноСнимкиДиетиБотаникаНовиниЛечения