Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Картофени бомбички с яйца и бекон

Картофени бомбички с яйца и бекон

Картофени бомбички с яйца и бекон - изображение

Необходими продукти:

  • 4 тънки резенчета бекон
  • 2 скилидки чесън
  • 9 яйца
  • 1/4 чаена чаша нарязани пера зелен лук
  • сол и черен пипер
  • 6 картофа, настъргани
  • 3/4 чаена чаша брашно
  • 1 чаена чаша настъргана моцарела
  • 1 яйце, разбито
  • магданоз и кетчуп за сервиране

Начин на приготвяне:

Нарежете бекона на ситно и го запържете, докато стане златист и хрупкав. Оставете го върху хартия да се отцеди.

В мазнината от бекона запържете наситнени скилидките чесън, добавете разбити 8 яйца и зеления лук. Подправете със сол и черен пипер и опържете до готовност - пригответе бъркани яйца, като не забравите да ги оставите с кремообразна текстура.

Настържете картофите и ги изцедете през кърпа. Към настърганите картофи прибавете останалото яйце, брашното, 1/2 чаена чаша сирене чедър и подправете. Разбъркайте, за да се комбинират продуктите.

Покрийте малка купичка с диаметър 10 сантиметра с фолио за свежо съхранение.

Напълнете половината от купичката с картофите, след което притеснете по стените, за да се оформи купичка от самите продукти. Напълнете с малко чедър, супена лъжица от яйцата, малко бекон и отново поръсете с чедър. Увийте фолиото и пристегнете, за да оформите топка. Повторете с останалите продукти.

Замразете картофените бомбички (както са завити във фолиото) във фризер за 20 минути.

През това време загрейте фурната на 190 градуса. Подредете топчетата върху хартия за печене и ги намажете с 1 разбито яйце. Печете ги 35-40 минути, докато станат златисти.

Сервирайте с кетчуп и поръсени с магданоз.

картофени бомбички

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиНовиниХрани и ястияЛайфстайлХранене при...АнкетиВидеоДиетиАлт. медицинаИсторияБотаникаЛечения