Картофени бомбички с яйца и бекон
Необходими продукти:
- 4 тънки резенчета бекон
- 2 скилидки чесън
- 9 яйца
- 1/4 чаена чаша нарязани пера зелен лук
- сол и черен пипер
- 6 картофа, настъргани
- 3/4 чаена чаша брашно
- 1 чаена чаша настъргана моцарела
- 1 яйце, разбито
- магданоз и кетчуп за сервиране
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на ситно и го запържете, докато стане златист и хрупкав. Оставете го върху хартия да се отцеди.
В мазнината от бекона запържете наситнени скилидките чесън, добавете разбити 8 яйца и зеления лук. Подправете със сол и черен пипер и опържете до готовност - пригответе бъркани яйца, като не забравите да ги оставите с кремообразна текстура.
Настържете картофите и ги изцедете през кърпа. Към настърганите картофи прибавете останалото яйце, брашното, 1/2 чаена чаша сирене чедър и подправете. Разбъркайте, за да се комбинират продуктите.
Покрийте малка купичка с диаметър 10 сантиметра с фолио за свежо съхранение.
Напълнете половината от купичката с картофите, след което притеснете по стените, за да се оформи купичка от самите продукти. Напълнете с малко чедър, супена лъжица от яйцата, малко бекон и отново поръсете с чедър. Увийте фолиото и пристегнете, за да оформите топка. Повторете с останалите продукти.
Замразете картофените бомбички (както са завити във фолиото) във фризер за 20 минути.
През това време загрейте фурната на 190 градуса. Подредете топчетата върху хартия за печене и ги намажете с 1 разбито яйце. Печете ги 35-40 минути, докато станат златисти.
Сервирайте с кетчуп и поръсени с магданоз.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- 10 предложения за парти хапки с препечен хляб
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Картофени кюфтета с извара
- Рецептите на Джейми Оливър: Сини сливи с бадем, запечени в бекон
- Хапки от кайма с топено сирене и чесън
- Картофени кюфтета с тиква
Коментари към Картофени бомбички с яйца и бекон