Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Картофена яхния с пилешко и пармезан

Картофена яхния с пилешко и пармезан

Картофена яхния с пилешко и пармезан - изображение

Необходими продукти:

  • 4 горни пилешки бутчета
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 500 грама червени ситни картофи
  • 4 скилидки чесън – смачкани
  • 2 супени лъжици доматена паста
  • 1 чаена чаша пилешки бульон
  • 1 глава броколи – на розички
  • 1 чаена чаша сметана за готвене
  • 1 чаена чаша настърган пармезан
  • 1 чаена чаша бейби спанак
  • магданоз за поръсване при сервиране

Начин на приготвяне:

Подправете месото със сол и черен пипер.

В голям дълбок тиган, загрят на средна температура запържете месото за 10 минути от всяка страна, като първо го поставите с кожата надолу. След като придобие златист цвят го извадете в чиния.

В тигана сложете нарязаните на четвъртинки червени картофи и ги подправете с черен пипер и сол. Запържете ги за 4 минути, докато придобият нежна хрупкава коричка.

Добавете чесъна и доматената паста, разбъркайте и оставете 2 минути да се готвят съставките. Сложете бульона и броколите, подправете отново със сол и черен пипер задушавайте 5 минути.

Излейте сметаната в тигана, добавете спанака и пармезана. Разбъркайте и добавете пилешкото месо. Оставете да се готви, докато соса се редуцира и картофите са напълно готови – около 15 минути.

Сервирайте ястието, поръсено с магданоз.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЛайфстайлЗдравни съветиХранене при...ДиетиНовиниАнкетиАлт. медицинаИсторияСнимкиБотаникаЛечения