Картофена салата с целина, мътеница и копър

Необходими продукти:
- 12 чаши вода
- 1 килограм малки червени картофи, нарязани на дребно
- 2 чаши ябълков оцет
- 1 чаша мътеница
- 1/2 чаша зелен лук, наситнен
- 1/2 чаша заквасена сметана
- 1/4 чаша копър, наситнен
- 1/4 чаша майонеза
- 1 1/2 супени лъжици лук, настърган
- 1 супена лъжица лимонови корички
- 1 супена лъжица дижонска горчица
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 2 чаши целина, тънко нарязани
- 3/4 чаена лъжичка черен пипер
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Изсипете 12 чаши вода в тенджера заедно с картофите и оставете да кипне, след което намалете топлината и оставете да се готвят на бавен огън 20 минути.
Добавете оцета и гответе още 10-15 минути. Отцедете и разпределете картофите на равен слой в покрита с хартия за печене тавичка.
Комбинирайте мътеницата и следващите 8 съставки. Изсипете сместа върху картофите, добавете целината, овкусете с черен пипер, разбъркайте и охладете за 1 час.
Сервирайте картофената салата като гарнитура към печено месо по желание.
Приятен апетит!
Източник:
myrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Картофена салата с печени чушки и шунка
- Картофена салата с яйца, зелен лук и сьомга
- Картофена салата с целина, майонеза и варени яйца
- Многопластова салата Таралеж (от сварени картофи, гъби, маслини и кисели краставички)
- Картофена салата с нахут, червен лук и къри
- Картофена салата с царевица, риба тон и авокадо
- Топла картофена салата с кисели краставички, шунка и яйца
- Салата Слънчоглед с картофен чипс
- Пикантна картофена салата с чесън, яйца и копър
- Пъстра картофена салата с млечна салца
Коментари към Картофена салата с целина, мътеница и копър