Картофена салата с целина, мътеница и копър
Необходими продукти:
- 12 чаши вода
- 1 килограм малки червени картофи, нарязани на дребно
- 2 чаши ябълков оцет
- 1 чаша мътеница
- 1/2 чаша зелен лук, наситнен
- 1/2 чаша заквасена сметана
- 1/4 чаша копър, наситнен
- 1/4 чаша майонеза
- 1 1/2 супени лъжици лук, настърган
- 1 супена лъжица лимонови корички
- 1 супена лъжица дижонска горчица
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 2 чаши целина, тънко нарязани
- 3/4 чаена лъжичка черен пипер
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Изсипете 12 чаши вода в тенджера заедно с картофите и оставете да кипне, след което намалете топлината и оставете да се готвят на бавен огън 20 минути.
Добавете оцета и гответе още 10-15 минути. Отцедете и разпределете картофите на равен слой в покрита с хартия за печене тавичка.
Комбинирайте мътеницата и следващите 8 съставки. Изсипете сместа върху картофите, добавете целината, овкусете с черен пипер, разбъркайте и охладете за 1 час.
Сервирайте картофената салата като гарнитура към печено месо по желание.
Приятен апетит!
Източник:
myrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Пикантна картофена салата с чесън, яйца и копър
- Гръцка картофена салата
- Картофена салата с яйца и майонезен дресинг
- Салата Кампера
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
- Салата от сладки картофи и фета сирене
- Картофена салата с майонезен дресинг и селъри
- Салата "Новогодишен звън"
Коментари към Картофена салата с целина, мътеница и копър