Картофена салата с нахут, червен лук и къри
Необходими продукти:
- 10 кубчета лед
- 500 милилитра студена вода
- 500 грама картофи
- 400 грама нахут от консерва
- 30 грама краве масло
- 2 главички червен лук
- 1 чаена лъжичка къри на прах
- сол, черен пипер, сок от лайм
- 1 зелена чушка
- няколко стръка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
В тенджера сложете картофите, налейте вода, колкото да ги покрие, подсолете я и сварете зеленчуците. Прецедете и ги сложете в купа. Прибавете студената вода и леда.
След 10 минути обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Загрейте маслото и сотирайте нарязан ситно лук. Прибавете нахута, картофите и кърито.
Разбъркайте и пресипете сместа в салатиера. Подправете със сол, черен пипер и сок от лайм. Добавете нарязан ситно магданоз и зелена чушка. Разбъркайте и поднесете салатата.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.chefdehome.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
- Гръцка картофена салата
- Картофена салата с мариновани гъби и копър
- Картофена салата с яйца, зелен лук и сьомга
- Картофена салата с майонезен дресинг и селъри
- Салата от сладки картофи и фета сирене
- Многопластова салата Таралеж (от сварени картофи, гъби, маслини и кисели краставички)
- Картофена салата с царевица, риба тон и авокадо
- Картофена салата с репички, кисели краставички и майонеза
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
Коментари към Картофена салата с нахут, червен лук и къри