Картофена салата с нахут, червен лук и къри
Необходими продукти:
- 10 кубчета лед
- 500 милилитра студена вода
- 500 грама картофи
- 400 грама нахут от консерва
- 30 грама краве масло
- 2 главички червен лук
- 1 чаена лъжичка къри на прах
- сол, черен пипер, сок от лайм
- 1 зелена чушка
- няколко стръка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
В тенджера сложете картофите, налейте вода, колкото да ги покрие, подсолете я и сварете зеленчуците. Прецедете и ги сложете в купа. Прибавете студената вода и леда.
След 10 минути обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Загрейте маслото и сотирайте нарязан ситно лук. Прибавете нахута, картофите и кърито.
Разбъркайте и пресипете сместа в салатиера. Подправете със сол, черен пипер и сок от лайм. Добавете нарязан ситно магданоз и зелена чушка. Разбъркайте и поднесете салатата.

Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.chefdehome.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Салата от сладки картофи и фета сирене
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
- Топла картофена салата с леща и кисели краставички
- Новогодишна желирана салата
- Новогодишна картофена салата Прасенце с яйца, колбас и майонеза
- Салата "Новогодишен звън"
- Картофена салата с маслини
- Салата Кампера
- Картофена салата с яйца и майонезен дресинг
- Новогодишна салата ЗМИЯ
Коментари към Картофена салата с нахут, червен лук и къри