Картофена салата с нахут, червен лук и къри

Необходими продукти:
- 10 кубчета лед
- 500 милилитра студена вода
- 500 грама картофи
- 400 грама нахут от консерва
- 30 грама краве масло
- 2 главички червен лук
- 1 чаена лъжичка къри на прах
- сол, черен пипер, сок от лайм
- 1 зелена чушка
- няколко стръка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
В тенджера сложете картофите, налейте вода, колкото да ги покрие, подсолете я и сварете зеленчуците. Прецедете и ги сложете в купа. Прибавете студената вода и леда.
След 10 минути обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Загрейте маслото и сотирайте нарязан ситно лук. Прибавете нахута, картофите и кърито.
Разбъркайте и пресипете сместа в салатиера. Подправете със сол, черен пипер и сок от лайм. Добавете нарязан ситно магданоз и зелена чушка. Разбъркайте и поднесете салатата.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.chefdehome.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Великденска салата с картофи и яйца
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Картофена салата с пушена скумрия и ябълки
- Картофена салата с яйца и майонезен дресинг
- Картофена салата с яйца, сметана и пресен чесън
- Картофена салата с мариновани гъби и копър
- Картофена салата с репички и кисели краставички
- Салата от сладки картофи и фета сирене
Коментари към Картофена салата с нахут, червен лук и къри