Задушени маслени картофи със сметанов сос
Необходими продукти:
- 500 грама пресни картофи
- 2 супени лъжици масло
- сол и черен пипер на вкус
- 1-2 стръка пресен копър
- 3-4 стръка пресен магданоз
- 2-3 цели скилидки чесън
- 150 милилитра сметана без захар
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- 1 супена лъжица млечна майонеза
- сок от един лимон
- щипка сол
Начин на приготвяне:
В тиган с капак разтопете и сгорещете маслото. Обелете, измийте, нарежете картофите на две и ги сотирайте за 5 минути.
Подправете със сол, черен пипер, добавете скилидките чесън, намалете мощността на котлона и задушете за 20 минути.
След готовност поръсете с нарязани ситно копър и магданоз. Комбинирайте сметаните, майонезата, лимоновия сок, подсолете и разбъркайте до еднородност. Поднесете картофките топли, гарнирани с млечния сос.
Добър апетит!
Източник: www.mercadocalabajio.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
- Великденска салата с картофи и яйца
- Многопластова салата Таралеж (от сварени картофи, гъби, маслини и кисели краставички)
- Гръцка картофена салата
- Картофена салата с маслини
- Картофена салата с яйца, зелен лук и сьомга
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Картофена салата с кисели краставички, гъби и лук
- Салата Диня с домати, краставици и пилешко
Коментари към Задушени маслени картофи със сметанов сос