Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
Представяме ви ароматната съблазън на нашата читателка Дени Русева - една умопомрачителна гарнитура от любимите ни картофи в комбинация с печени чушки, моркови, масло и чубрица. Количествата на продуктите определете сами според личните си вкусови предпочитания, Дени дава ориентировъчни такива.
Необходими продукти:
10 - 15 малки или средни картофа
1 - 2 печени чушки
1 - 2 моркова
50 - 60 грама масло (може 2 - 3 супени лъжици зехтин или друга мазнина по избор)
червен пипер
черен пипер
чубрица
сол
Начин на приготвяне:
Картофите и морковите се сваряват добре, за предпочитане на пара. Ако са малки се оставят цели, а ако са по-големи, се нарязват на малки кубчета. В тиган на слаб огън се разтапя мазнината, в която се прибавят картофите и морковите заедно с нарязаните на ситно печени чушки. Слага се червен и черен пипер, чубрица и се оставя за около 10 минути на много слаб огън, докато поеме всичко. Накрая се слага сол на вкус.
Идеална гарнитура за ястия с месо. Може да се консумира както топла, така и студена.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Пикантна картофена салата с чесън, яйца и копър
- Картофена салата с яйца и майонезен дресинг
- Гръцка картофена салата
- Салата Кампера
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
- Салата "Новогодишен звън"
- Новогодишна желирана салата
- Салата от сладки картофи и фета сирене
- Картофена салата с яйца, зелен лук и сьомга
Коментари към Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица