Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Гръцка картофена салата

Гръцка картофена салата

Гръцка картофена салата - изображение

Необходими продукти:

  • 12 червени картофа
  • 1/4 чаена чаша нарязан зелен лук
  • 1/4 чаена чаша зехтин
  • 1/4 чаена чаша винен оцет
  • 1 1/2 чаена лъжица свеж лимонов сок
  • 1/2 чаена лъжица сол, чесън и лук на прах, черен пипер
  • 1/4 чаена лъжица сушен риган и розмарин
  • 1/4 чаена лъжица захар
  • 1 щипка червен пипер

Начин на приготвяне:

Картофите сварете в подсолена вода, докато омекнат. Отцедете и оставете да се охладят за 30 минути.

Обелете и нарежете картофите на едро и към тях добавете нарязан зеления лук.

Останалите подправки комбинирайте, а накрая към тях прибавете оцета и олиото. Разбъркайте и полейте картофите. Добре разбъркайте, за да се овкусят всички резени и сервирайте веднага. Задължително е да овкусите салатата непосредствено преди сервиране, иначе рискувате да се загуби вкусът и аромата и ще се наложи повторно да овкусявате.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиНовиниЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияСнимкиДиетиАлт. медицинаЛайфстайлБотаникаЛечения