Гръцка картофена салата
Необходими продукти:
- 12 червени картофа
- 1/4 чаена чаша нарязан зелен лук
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 1/4 чаена чаша винен оцет
- 1 1/2 чаена лъжица свеж лимонов сок
- 1/2 чаена лъжица сол, чесън и лук на прах, черен пипер
- 1/4 чаена лъжица сушен риган и розмарин
- 1/4 чаена лъжица захар
- 1 щипка червен пипер
Начин на приготвяне:
Картофите сварете в подсолена вода, докато омекнат. Отцедете и оставете да се охладят за 30 минути.
Обелете и нарежете картофите на едро и към тях добавете нарязан зеления лук.
Останалите подправки комбинирайте, а накрая към тях прибавете оцета и олиото. Разбъркайте и полейте картофите. Добре разбъркайте, за да се овкусят всички резени и сервирайте веднага. Задължително е да овкусите салатата непосредствено преди сервиране, иначе рискувате да се загуби вкусът и аромата и ще се наложи повторно да овкусявате.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Пикантна картофена салата с чесън, яйца и копър
- Картофена салата с яйца и майонезен дресинг
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Салата Кампера
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
- Салата "Новогодишен звън"
- Новогодишна желирана салата
- Салата от сладки картофи и фета сирене
- Картофена салата с яйца, зелен лук и сьомга
Коментари към Гръцка картофена салата