Гръцка картофена салата

Необходими продукти:
- 12 червени картофа
- 1/4 чаена чаша нарязан зелен лук
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 1/4 чаена чаша винен оцет
- 1 1/2 чаена лъжица свеж лимонов сок
- 1/2 чаена лъжица сол, чесън и лук на прах, черен пипер
- 1/4 чаена лъжица сушен риган и розмарин
- 1/4 чаена лъжица захар
- 1 щипка червен пипер
Начин на приготвяне:
Картофите сварете в подсолена вода, докато омекнат. Отцедете и оставете да се охладят за 30 минути.
Обелете и нарежете картофите на едро и към тях добавете нарязан зеления лук.
Останалите подправки комбинирайте, а накрая към тях прибавете оцета и олиото. Разбъркайте и полейте картофите. Добре разбъркайте, за да се овкусят всички резени и сервирайте веднага. Задължително е да овкусите салатата непосредствено преди сервиране, иначе рискувате да се загуби вкусът и аромата и ще се наложи повторно да овкусявате.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Картофена салата с яйца и майонезен дресинг
- Картофена салата с пушена скумрия и ябълки
- Салата от сладки картофи и фета сирене
- Великденска салата с картофи и яйца
- Картофена салата с печени чушки и шунка
- Картофена салата с морков, яйца и краставици
- Картофена салата с царевица и маслини
- Картофена салата с репички и кисели краставички
- Картофена салата с мариновани гъби и копър
Коментари към Гръцка картофена салата