Картофена салата с бекон, домати, царевица и бяло вино
Необходими продукти:
- 4 ивици бекон
- 1 малка глава лук шалот (нарежете ситно)
- 1 чаена лъжица готварска сол
- 1/4-1/2 чаена чаша бяло вино
- 500 грама картофи (обелете и нарежете на малки кубчета)
- зърната от 4 кочана царевица
- 1 1/2 чаена лъжица червен пипер (за предпочитане да е сладък)
- 1/4 чаена лъжица прясна мащерка
- 250 грама домати (нарязани)
Начин на приготвяне:
Сварете картофите до полуготовност (около 10 минути), отцедете течността и ги изплакнете със студена вода.
Бекона изпържете, докато стане хрупкав и се разтопи всичката мазнина. Извадете върху хартия.
В същия тиган изпържете лука до прозрачност. Тогава към него прибавете картофите. Малко преди да станат златисти, сложете царевичните зърна и разбъркайте добре. След 5 минути поръсете с червения пипер и мащерката, налейте виното и оставете сместа да се задушава до готовност на всички продукти.
Когато свалите съда от котлона, изсипете в него доматите и бекона.
Поднесете салатата веднага.
Добър апетит!
Източник: sonulya.livejournal.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Как да приготвим хрупкав бекон в микровълнова
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Задушено прясно зеле с бекон, зеленчуци и гъби
- Пикантна картофена салата с чесън, яйца и копър
- Гръцка картофена салата
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
Коментари към Картофена салата с бекон, домати, царевица и бяло вино