Картофена запеканка с яйца и спанак

Необходими продукти:
3 средни картофа
3 - 4 супени лъжици растително олио
1 глава лук
300 грама спанак (може замразен, според сезона)
8 яйца
сух босилек, сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, нарежете ги на малки парчета, залейте с вряща подсолена вода и сварете до омекване (около 10 минути). След това отцедете течността.
Нагорещете олиото в съд, който по-късно може да поставите във фурната. Запържете в него лука, нарязан на ситно, за около 5 минути. Добавете картофите и пържете 5 минути, докато придобият златист цвят.
Изсипете и спанака при останалите продукти (ако използвате замразен, първо го размразете и изцедете от водата).
В отделен съд разбийте яйцата със сол, черен пипер и сух босилек на вкус. Залейте сместа от картофите и спанака с тях и пържете в продължение на 5 - 7 минути (до готовност на яйцата) при непрекъснато бъркане.
След това сложете ястието във фурната за няколко минути, за да се запече и на повърхността да се образува златиста апетитна коричка.
Да ви е вкусно!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Запеканка с картофи, кайма и домати
- Запеканка от картофено пюре със сирене крема, бекон и кашкавал
- Печени картофи с гъби, майонеза и кашкавал
- Запеканка с картофи и кашкавал на тиган
- Картофена запеканка с мляко, кашкавал и чесън
- Картофена запеканка с гъби
- Печени картофи с моцарела, домати и кашкавал
- Настъргани печени картофи
- Редена запеканка с картофи и доматен сос
- Запечени картофи с мляко и кашкавал
Коментари към Картофена запеканка с яйца и спанак