Картофена запеканка с мляко и чесън

Необходими продукти:
картофи
1 чаена чаша прясно мляко
1 яйце
200 грама кашкавал
2 скилидки чесън
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на кръгчета. Подредете няколко слоя от тях в намаслена тава. Направете заливка, разбивайки яйцето с млякото. Добавете намачкания чесън, сол и пипер. С тази млечна смес залейте картофите. Сложете ястието в силно загрята фурна за 20 минути, след това намалете градусите до 150 и оставете запеканката да се приготвя още час. Няколко минути, преди я да извадите окончателно от фурната, поръсете с настърган кашкавал и върнете обратно (за около 5 минути), за да се запече.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Картофена запеканка с кайма и грах
- Картофена запеканка с лук и кашкавал
- Запеканка от картофено пюре с кайма, бекон и зеленчуци
- Печени картофи с гъби, майонеза и кашкавал
- Греховно вкусна запеканка от картофи и бекон
- Картофена запеканка с люта чушка и шунка
- Печени картофи с лук и швейцарско сирене
- Есенна запеканка от картофи с чушки, шунка и кашкавал
- Картофена запеканка с лук, бекон и сирене Чедър
- Лесна картофена запеканка с бекон и чедър
Коментари към Картофена запеканка с мляко и чесън