Картофена запеканка с лук и заливка

Необходими продукти:
- 8 картофа
- 3 глави лук
- 50 грама масло
- 5 яйца
- 100 милилитра прясно мляко
- сол и зелени подправки
Начин на приготвяне:
Обелете и сварете картофите, след което ги нарежете на едри парчета.
Главите лук нарежете на полукръгчета, като първо ги обелите, разбира се. Смесете с картофените.
Яйцата разбийте в купа и тогава налейте млякото при тях. Разбъркайте, подсолете и сложете разтопеното масло.
Подмажете подходяща форма и в нея разпределете картофите с лука. Залейте с млечния сос и поставете в загрята фурна. Нека запеканката се приготвя до златисто.
Поднесете я поръсена с накълцани пресни или сушени зелени подправки по ваш избор.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Запеканка с картофи, кайма и домати
- Печени картофи с гъби, майонеза и кашкавал
- Запеканка от картофено пюре със сирене крема, бекон и кашкавал
- Картофена запеканка с мляко, кашкавал и чесън
- Запеканка с картофи и кашкавал на тиган
- Запеканка от картофено тесто с шунка и кашкавал
- Картофена запеканка с гъби
- Настъргани печени картофи
- Запечени картофи с мляко и кашкавал
- Печени картофи с моцарела, домати и кашкавал
Коментари към Картофена запеканка с лук и заливка