Карамел мус кейкчета

Необходими продукти:
за шоколадовата глазура
- 225 грама разтопен черен шоколад
за карамеления мус
- 120 грама кафява захар
- 3 яйчени белтъка
- 50 грама краве масло
- 2 супени лъжици течна сладкарска сметана
за бисквитената основа
- 80 грама масло
- 70 грама захар
- 1 яйце
- 150 грама брашно
- щипка сол
- 1 супена лъжица настъргани портокалови корички
Начин на приготвяне:
Пригответе кръгли силиконови формички, разтопете шоколада и намажете вътрешната им страна с помощта на силиконова четка. Охладете за половин час, а през това време загрейте маслото в тенджера или тиган, разтопете захарта и налейте сметаната. След като се карамелизира сместа, свалете от котлона и охладете.
Разбийте белтъците на твърд сняг и ги комбинирайте с карамела. Разбъркайте докато продуктите се смесят и разпределете крема в силиконовите формички. Охладете за половин час. През това време загрейте фурната на 190 градуса, а в купа смесете брашното, солта и портокаловите корички. Разбийте маслото, яйцето със захарта и комбинирайте двете смеси.
Пригответе тесто, разточете и изрежете кръгли формички, които да служат за основа на кейкчетата. Подредете ги в тава, застлана с лист пергамент и запечете за 20-25 минути. Охладете и подредете върху силиконовата форма. Обърнете внимателно върху чиния и по желание украсете с горена захар. Поднесете и се насладете на божествения вкус.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: theloopywhisk.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛКЕМИЛА ХИДРАТИРАЩ ПОЧИСТВАЩ МУС 150 мл
БИ ТЕН МУС ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ТЕН TAN GO AWAY 200 мл
НовАЛКЕМИЛА УСПОКОЯВАЩ ПОЧИСТВАЩ МУС 150 мл
ГЕВОЛ MED ЕКСПРЕС МУС ЗА СУХА КОЖА 125 мл
ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл
СТ. МОРИЦ ПРОФЕШЪНЪЛ ПРОЗРАЧЕН МУС АВТОБРОНЗАНТ CLEAR MEDIUM-DARK 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- E150(a) Карамел обикновен
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- E150(c) Амонячен карамел
- Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
- Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)
- Карамелизиран нахут с кафява захар и масло
- Ванилов сладкиш с карамелена глазура
- Шоколадови тарталетки с карамел
Коментари към Карамел мус кейкчета