Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Карамел мус кейкчета

Карамел мус кейкчета

Карамел мус кейкчета - изображение

Необходими продукти:


за шоколадовата глазура

 

  • 225 грама разтопен черен шоколад


за карамеления мус

 

  • 120 грама кафява захар
  • 3 яйчени белтъка
  • 50 грама краве масло
  • 2 супени лъжици течна сладкарска сметана


за бисквитената основа


  • 80 грама масло
  • 70 грама захар
  • 1 яйце
  • 150 грама брашно
  • щипка сол
  • 1 супена лъжица настъргани портокалови корички

 

Начин на приготвяне:


Пригответе кръгли силиконови формички, разтопете шоколада и намажете вътрешната им страна с помощта на силиконова четка. Охладете за половин час, а през това време загрейте маслото в тенджера или тиган, разтопете захарта и налейте сметаната. След като се карамелизира сместа, свалете от котлона и охладете.

Разбийте белтъците на твърд сняг и ги комбинирайте с карамела. Разбъркайте докато продуктите се смесят и разпределете крема в силиконовите формички. Охладете за половин час. През това време загрейте фурната на 190 градуса, а в купа смесете брашното, солта и портокаловите корички. Разбийте маслото, яйцето със захарта и комбинирайте двете смеси.

Пригответе тесто, разточете и изрежете кръгли формички, които да служат за основа на кейкчетата. Подредете ги в тава, застлана с лист пергамент и запечете за 20-25 минути. Охладете и подредете върху силиконовата форма. Обърнете внимателно върху чиния и по желание украсете с горена захар. Поднесете и се насладете на божествения вкус.

карамелени мус кейкчета

Да ви е сладко!

 За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: theloopywhisk.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиВидеоХрани и ястияЕ-тата в хранитеЛайфстайл