Карамелизиран грейпфрут
Необходими продукти:
- 2 червени грейпфрута
- 4 супени лъжици мед
- 120 грама кисело мляко
- 4 стръка мента
- 1 супена лъжица едро натрошен шамфъстък
Начин на приготвяне:
Отрежете горния и долния край на грейпфрута, за да може да стои изправен, след което разрежете през средата.
Затоплете скара или грил.
Намажете отрязаната страна на грейпфрута с мед и сложете с тази част надолу върху скарата за 3-5 минути, докато се карамелизира.
Полейте с останалия мед и лъжица кисело мляко при сервиране. Поръсете с ментовите листа и шамфъстъка.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
ОРГАНИК ШОП ЛИФТИНГ БОДИ КРЕМ ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ КАПУЧИНО 450 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Грейпфрут - ползи за здравето и противопоказания
- Карамелизирана захар - рецепта
- E150(a) Карамел обикновен
- E150(c) Амонячен карамел
- Опасни взаимодействия между храни и лекарства
- Карамелена пчелна пита
- Коктейл Палома
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
Коментари към Карамелизиран грейпфрут