Карамелизирани парченца ябълки със сусам
Необходими продукти:
2-3 ябълки
180 грама захар
1 яйце
5 супени лъжици брашно
2 супени лъжици вода
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица сусам
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцето, към него прибавете водата и 4 лъжици от брашното.
Разбъркайте.
Обелете ябълките, нарежете на парчета и почистете от семената.
Оваляйте ги в брашно (1 супена лъжица може да не е достатъчна, затова използвайте колкото е необходимо, за да се покрият от всички страни).
Потопете плодовете в панировката.
Изпържете в голямо количество нагорещено олио.
Трябва да се получи златисто покритие, но внимавайте да не прегорите.
Готовите изваждайте върху хартия, която да поеме излишната мазнина.
Щом всички парченца за изпържени, заемете се с направата на карамела.
Сгорещете 2 супени лъжици олио в тиган и изсипете в него захарта. Намалете температурата на котлона до средна и бъркайте, щом сладките кристалчета започнат да се топят.
Към края на приготвянето бъркайте енергично.
Когато карамелът е готов, прибавете в него сусама и потопете парченцата ябълки.
Разбъркайте бързо, за да може плодовете да се покрият равномерно от всички страни със сладката обвивка.
Извадете в подмазана с олио или масло чиния, за да не залепват.
Може да поднесете десерта.
Добър апетит!
Снимки: izuminka.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА PERLA 100 мл
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
ОРГАНИК ШОП ЛИФТИНГ БОДИ КРЕМ ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ КАПУЧИНО 450 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Карамелизирана захар - рецепта
- Енергизиращо смути за изгаряне на мазнините в областта на корема
- E150(a) Карамел обикновен
- Ябълка
- E150(c) Амонячен карамел
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
Коментари към Карамелизирани парченца ябълки със сусам